Νέο αραβικό υπερ-ταμείο με εστίαση στον αθλητισμό

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 09:27
UPD:13:06
A- A A+

Η... υψηλή οικονομία του Περσικού Κόλπου άρχισε να «κινείται».

Όπως αναφέρει το παναραβικό συγκρότημα ΜΜΕ The New Arab, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν εργάζονται για τη δημιουργία ενός κοινού επενδυτικού ταμείου που θα λειτουργεί τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στον κόσμο του αθλητισμού.

Η νέα οντότητα θα ξεκινήσει από το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat και την αντίστοιχη Mubadala Investment Company του Άμπου Ντάμπι. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Εμιράτα του διαδόχου του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.

Τα δύο ταμεία δραστηριοποιούνται ήδη και λειτουργούν στον κόσμο του αθλητισμού. Η Mumtalakat, κρατικό ταμείο του Μπαχρέιν, κατέχει το 20% της Παρί FC μέσω της Bahrain Sports Investment: ο σύλλογος κατέχει αυτήν τη στιγμή την έκτη θέση στη γαλλική Β΄ Εθνική κι ευελπιστεί ότι τη νέα περίοδο θα παίζει ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ligue 1.

Το ταμείο Mubadala δραστηριοποιείται στην ποδηλασία, καθώς κατέχει την Emirates Team των ΗΑΕ, μια ομάδα στην οποία τρέχει ο Σλοβένος πολυνίκης πρωταθλητής Ταντέι Πόγκατσαρ, νικητής του Tour de France για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι διευθύνων σύμβουλος της Mubadala είναι ο Καλντούν αλ-Μουμπάρακ, πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις