ΠΑΣΟΚ: Ο υπουργός Απασχόλησης νίπτει τας χείρας του για τη χορήγηση του εμβολίου

Ο υπουργός δεν δεσμεύθηκε για την κάλυψη του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας από τα Ταμεία
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 12:36
A- A A+

«Απαντώντας σε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή σχετικά με την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία του εμβολίου πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες, ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας νίπτει τας χείρας του», επισημαίνει η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ , Μαρία Δαμανάκη. Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην απάντησή του ο κ. Τσιτουρίδης δηλώνει ότι «εξετάζει το όλο θέμα, και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα το πληρώσουν, εφόσον πρώτα εξετασθεί η χρησιμότητά του».

Όπως υπογραμμίζει η κ. Δαμανάκη, «σε αντίθεση με τα όσα επί μέρες διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ο συνάδελφός του υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος ότι το εμβόλιο αυτό θα χορηγείται εντελώς δωρεάν στις έφηβες κοπέλες, το αρμόδιο "για το μάρμαρο" υπουργείο Απασχόλησης σιωπούσε εκκωφαντικά».

«Η εικόνα και η αξιοπιστία μιας κυβέρνησης που ο ένας υπουργός "αδειάζει" τον άλλον αφορά πρωτίστως τον Πρωθυπουργό. Το εμβόλιο πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και η δωρεάν χορήγησή του σε όλους είναι υπόθεση δημόσιας υγείας. Αφορά όλο τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει η κ. Δαμανάκη και καταλήγει:

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να δεσμευτεί συγκεκριμένα για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου, χωρίς ναι μεν αλλά και ποσοστώσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή