Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - 35 τραυματίες λόγω πανικού

Πανικός και στο Πακιστάν για επικείμενη δόνηση
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 13:18
A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 35 άνθρωποι.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, οι τραυμαστισμοί προκλήθηκαν από τον πανικό των κατοίκων που έντρομοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι περισσότεροι πηδώντας από τα μπαλκόνια.

Σύμφωνα με το αστεροσκοπείο του Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στη μικρή πόλη Σιβριτζέ, ενώ ακολούθησαν έντεκα μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Ελαζίγ, από το σεισμό προκλήθηκαν ρωγμές σε αρκετά δημόσια κτίρια και ένα σχολείο στο Σιβριτζέ. Επίσης υπέστησαν ζημιές και δέκα σπίτια.

Πανικός και στο Πακιστάν

Εν τω μεταξύ χθες τη νύχτα χιλιάδες Πακιστανοί βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους στην επαρχία Πουντζάμπ, καθώς τα μεγάφωνα πολλών τζαμιών προειδοποιούσαν για επικείμενο σεισμό, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στο Ισλαμαμπάντ.

Η προειδοποίηση για τον επικείμενο σεισμό στις 3 το πρωί, μεταδόθηκε τάχιστα από τα τεμένη σε πολλές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα Λαχόρη της επαρχίας, ενώ ο πανικός εξαπλώθηκε μέσω των κινητών τηλεφώνων, καθώς όλοι τηλεφωνούσαν σε συγγενείς και γνωστούς για να τους ενημερώσουν, μετέδωσε το πρακτορείο Geo news.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή