Μουντιάλ 2022: Νοκ άουτ και ο Ντράξλερ στη Γερμανία

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 14:45
UPD:16:00
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Ο Γερμανός διεθνής εξτρέμ Γιούλιαν Ντράξλερ αποκλείστηκε, ως τραυματίας, από την αποστολή της Εθνικής ομάδας, ενόψει του προκριματικού αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Πέμπτης με το Λιχτενστάιν, μια ημέρα αφότου άλλοι πέντε παίκτες επέστρεψαν στο σπίτι τους, λόγω κρούσματος COVID-19.

Ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου Νίκλας Ζίλε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και οι συμπαίκτες του Σερζ Γκνάμπρο, Γιόσουα Κίμιχ, Τζαμάλ Μουζιάλα και Καρίμ Αντεγιέμι μπήκαν σε απομόνωση, σύμφωνα με τους τοπικούς κανόνες υγείας.

«Όπως γνωρίζετε, καλέσαμε νέους παίκτες και πολλοί άλλοι μας έχουν εγκαταλείψει», δήλωσε σήμερα (10/11) ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ. «Τώρα ο Γιούλιαν (Ντράξλερ) προστέθηκε σε αυτή τη λίστα. Έχει μυϊκό τραυματισμό στο δεξί πόδι. Θα μείνει εκτός και δεν ξέρω για πόσο καιρό».

Οι Γερμανοί, που ήδη έχουν κλείσει θέση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της επόμενης χρονιάς στο Κατάρ, μετά το Λιχτενστάιν θα αντιμετωπίσουν την Αρμενία, στις 14 Νοεμβρίου.

Όμως, η μόλυνση ενός παίκτη της Εθνικής ομάδας πυροδότησε μια δημόσια συζήτηση σχετικά με την επανειλημμένη άρνηση του μέσου της Μπάγερν Μονάχου, Κίμιχ, να εμβολιαστεί, με τον Φλικ να λέει, παρόλο που υποστηρίζει τον εμβολιασμό, πως κάθε άτομο έχει δικαίωμα να επιλέξει.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να εμβολιαζόμαστε», είπε ο Φλικ. «Ειδικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει όμως υποχρεωτικός εμβολιασμός. Στο τέλος της ημέρας όλοι έχουν την ευθύνη αλλά και το δικαίωμα να το αρνηθούν. Πιστεύω ότι αν θέλουμε να βγούμε από αυτή την πανδημία, τότε θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις