Η αμερικανική πρεσβεία διαψεύδει τα περί επικρίσεων προς τον υπ. Δημόσιας Τάξης

«Εξαιρετική η συνεργασία των αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης με την Αντιτρομοκρατική»
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 13:49
A- A A+

Η αμερικανική πρεσβεία διέψευσε σήμερα τα περί επικρίσεων προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για το πρόσφατο χτύπημα με τη ρουκέτα, καθώς και τα περί δυσαρέσκειας της αμερικανικής πλευράς για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αμερικανικές υπηρεσίες.

«Πρόσφατα δημοσιεύματα ότι ο πρέσβης ή αξιωματούχοι της πρεσβείας ασκούν κριτική στον υπουργό ή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι αναληθή. Η αμερικανική πρεσβεία για μια ακόμη φορά εκφράζει την ικανοποίησή της με την επαγγελματική αντίδραση των ελληνικών υπηρεσιών δίωξης στην επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα που δέχθηκε η αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία και σημειώνει:

«Η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης σε αυτή την έρευνα που διεξάγεται υπό την ηγεσία της ελληνικής πλευράς είναι εξαιρετική».

Οπως είπε ο πρέσβης κ. Ρις στην ΕΡΤ3 στις αρχές της εβδομάδας, «ο υπουργός κ. Πολύδωρας έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας. Αυτός όπως και ο αρχηγός κ. Δημοσχάκης και ο στρατηγός κ. Σύρος, καθώς και οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και όλων των άλλων υπηρεσιών, εργάζονται πολύ σκληρά και εξετάζουν όλα τα στοιχεία. Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι με κανέναν τρόπο».

Καταλήγοντας, η αμερικανική πρεσβεία ευχαριστεί για τα πολυάριθμα μηνύματα συμπαράστασης που δέχθηκε από πολίτες της Ελλάδας και άλλων χωρών μετά την επίθεση, καθώς και για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τα κύρια πολιτικά κόμματα.

Ο πρέσβης κ. Ρις επαναλαμβάνει ότι «είναι πεπεισμένος ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να πληγουν οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και η ισχυρή σχέση συνεργασίας που έχουν με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν θα επιτύχει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή