Μουντιάλ 2021: Θετικός Γερμανός διεθνής, σε απομόνωση άλλοι τέσσερις

Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 16:30
UPD:16:39
REUTERS/WOLFGANG RATTAY
A- A A+

Η Γερμανία προετοιμάζεται για τους δύο αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με το Λιχτενστάιν την Πέμπτη στο Βόλφσμπουργκ και την Αρμενία την Κυριακή στο Ερεβάν.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές της «νατσιονάλμανσαφτ», όμως, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αυτό είχε ως συνέπεια άλλοι τέσσερις συμπαίκτες του να τεθούν σε μια περίοδο απομόνωσης.

Το ανακοίνωσε η γερμανική Εθνική ομάδα μέσω του προφίλ της στο Twitter: «Οι υγειονομικές αρχές διέταξαν την καραντίνα πέντε Γερμανών παικτών, αφού ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά τα τεστ χθες το βράδυ», αναφέρεται. 

Προς το παρόν δεν έγινε επίσημα γνωστή η ταυτότητα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε κάθε περίπτωση εμβολιάστηκε πριν από λίγο καιρό και είναι ασυμπτωματικός. όμως όπως διέρρευσε πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Νίκλας Ζίλε, ενώ οι συμπαίκτες του που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή είναι οι Γιόσουα Κίμιχ, Σερζ Γκνάμπρι, Τζαμάλ Μουσιάλα και Καρίμ Αντεγιέμι.

Αυτό, αναπόφευκτα, ώθησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αλλάξει σχέδια. Μάλιστα, δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση προπόνησης στο γήπεδο σήμερα, αλλά θα διεξαχθεί ατομικά στο ξενοδοχείο.

Ο Όλιβερ Μπίρχοφ, γενικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων της Γερμανίας, προσπάθησε να καθησυχάσει τους πάντες.

«Ο παίκτης μας είναι ασυμπτωματικός. Η ευχή μας είναι ταχεία ανάρρωση. Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξάνεται σε εθνικό επίπεδο. Αν κι αυτή η θετικότητα είναι ατυχής, παραμονή δύο αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η υγεία έρχεται πρώτη. Γι' αυτό προσπαθούμε να αυξήσουμε τα μέτρα κατά του Covid-19», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις