Κόντρα στη Βουλή για την κατάσταση στο ΠΙΚΠΑ Βούλας

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 17:29
A- A A+

Τα «πυρά» της αντιπολίτευσης δέχθηκε ουφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΙΚΠΑ Βούλας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/09/1299779.htm .

Το ζήτημα της λειτουργίας του ΠΙΚΠΑ της Βούλας, έθεσε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος σημείωσε πως «σήμερα, τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ της Βούλας περιμένουν τον κύριο Πρωθυπουργό να πάει να τα κοιτάξει στα μάτια, να τους μιλήσει για ανθρωπιά, σήμερα που υποσιτίζονται, που κινδυνεύουν να μην έχουν νερό και ρεύμα».

Στη συνέχεια ο Χρήστος Πρωτόπαππας ρώτησε τον παριστάμενο υφυπουργό Υγείας αν αληθεύουν όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας για τις ελλείψεις και τα σοβαρά στο Ίδρυμα.

«Οι συνάδελφοι, έσπευσαν να υιοθετήσουν χωρίς καμία απολύτως διασταύρωση τα σημερινά δημοσιεύματα ημερήσιας εφημερίδας» απάντησε ο υφυπουργός Υγείας, ο οποίος έκανε λόγο για «οικογενειοκρατικές τοποθετήσεις», εμπλέκοντας στις καταγγελίες την πρώην διοικήτρια του ΠΙΚΠΑ, Αρετή Τσοχατζόπουλου, κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ - για να δεχθεί τις διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Υγείας επικαλέστηκε έντυπο που είχε εκδώσει σχετικά με τις δραστηριότητες του ΠΙΚΠΑ, η ίδια η κ. Τσοχατζόπουλου, όπου -όπως είπε- «αναφέρει μια ειδυλλιακή παραδεισένια κατάσταση για το συγκεκριμένο ίδρυμα και με υπογραφή της επιβεβαιώνει ότι κάνουμε τεράστια προσπάθεια για την αποϊδρυματοποίηση, ξενώνες, διαμερίσματα έξω στην πόλη, να βγάλουμε τα παιδιά έξω».

«Ως κυβέρνηση, τριπλασιάσαμε τις επιχορηγήσεις μας στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας, στην αγωνιώδη μας προσπάθεια κυριολεκτικά, να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Παραδεχόμαστε τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από αυτό που γράφει σήμερα η εφημερίδα. Έχουμε 149 εργαζόμενους 120 παιδιά. Θα έρθουν άλλοι 40 εργαζόμενοι. Ήμουν από το πρωί εκεί, με όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά που καταγγέλλονται, εκτός από ελλείψεις προσωπικού», παρατήρησε.

«Είναι, λοιπόν, ψευδή και συκοφαντικά όσα σήμερα εμφανίστηκαν στον Τύπο. Εσείς, ή τα κρύβατε επειδή ήταν η συγκεκριμένη διοικητής εκεί, ή ήταν παράδεισος το Ίδρυμα και μέσα σε τρεις μήνες έγινε κόλαση, μετά από την παραίτηση της κας Τσοχατζόπουλου. Ένα από τα δύο συμβαίνει» σχολίασε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Προσπαθήσατε να μεταφέρετε πολιτικές ευθύνες και λειτουργίες σε μια διευθύντρια, η οποία, απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν είναι ούτε καν σήμερα εκεί, γιατί έχει φύγει, ή την διώξατε», αντέδρασε με τη σειρά του ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή