Πυρά Παπανδρέου στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική

Απουσία στρατηγικής στον τομέα της ενέργειας
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 14:03
UPD:14:09
A- A A+

Για απουσία στρατηγικής στον τομέα της ενέργειας και απαξίωση της ΔΕΗ κατηγόρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Οπως υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου, «υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για την ενεργειακή της πολιτική, αλλά και στη ΔΕΗ, την οποία απαξιώνει με την έλλειψη σχεδιασμού αλλά και εγκληματικές υστερήσεις και παραλείψεις». Μικρό τμήμα αυτών, παρατήρησε ο κ.Παπανδρέου, είναι οι αλλεπάλληλες αλλαγές στη διοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη σχέση ενεργειακής πολιτικής και της πολιτικής εθνικής ασφάλειας της χώρας, καθώς και στην έλλειψη στρατηγικής για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και περιβαλλοντικής αντίληψης από πλευράς της κυβέρνησης. Υπενθύμισε επίσης ότι ο ίδιος από το 1986 είχε θέσει θέμα χρησιμοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα με την ηλιοφάνεια που έχει, θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα.

Στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Νίκος Αθανασάκης, ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο κόμμα τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική περίοδο», κατά την οποία -όπως είπε- απαιτείται διαρκής εξωστρεφής δράση του Κινήματος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, οργανωμένα και συστηματικά σε όλα τα επίπεδα.

«Το ΠΑΣΟΚ από την αρχή δεν έπρεπε να συμμετάσχει στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αναφερόμενος στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να είχε πάρει μέρος από την αρχή σε αυτή τη συζήτηση.

Συμφώνησε με την απόφαση για την αποχώρηση ύστερα από όσα συνέβησαν στη Βουλή, τονίζοντας ότι όλα αυτά απέδειξαν ότι ο κ.Καραμανλής χρησιμοποίησε την αναθεωρητική διαδικασία προσχηματικά προκειμένου να έχει έναν άσσο στο μανίκι του και να ισχυρίζεται ότι έκανε κάποια μεταρρύθμιση. Ζήτησε επίσης, να σταματήσει κάθε συζήτηση στο κόμμα για την Αναθεώρηση και η τελευταία να είναι αύριο στο Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ.Παπανδρέου.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δεκάλεπτης διάρκειας συνάντηση με τον Θεόδωρο Πάγκαλο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/13/1300930.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή