Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ, αγώνες-φωτιά σε Γιάννενα και Ηράκλειο

Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 12:46
UPD:12:48
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τρεις αναμετρήσεις, ενώ οι εναπομείνασες, μεταξύ των οποίων το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, θα διεξαχθούν αύριο (7/11).

Στα δύο χρονικά πρώτα παιχνίδια του Σαββάτου (17:15), ο… μετρ των ισοπαλιών ΟΦΗ ψάχνει την πρώτη νίκη στην έδρα του, που θα δώσει αξία στις πολλές ως τώρα ισοπαλίες του.

Αυτή τη φορά τον επισκέπτεται μια ομάδα, που μπορεί να προέρχεται επίσης από ισοπαλία εκτός έδρας, ωστόσο «καίγεται» για τη νίκη: είναι ο Ατρόμητος, δεν έχει κάνει ακόμα «σεφτέ» στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά παίζει σε ένα γήπεδο όπου δεν έχει νικήσει ποτέ.

Την έκτη ισοπαλία σε οκτώ αγώνες έκανε ο ΟΦΗ, που παραμένει χωρίς ήττα εκτός έδρας, αλλά και χωρίς νίκη στην έδρα του! Ο Ατρόμητος ισοφαρίστηκε δύο φορές στη Λαμία και παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Διεύρυνε το αρνητικό του ρεκόρ σε ξεκίνημα σε οκτώ αγώνες, ενώ αποκλείστηκε και στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα, έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι δύο αντίπαλοι δεν βρίσκονται σε καλή πορεία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε φουριόζος αλλά τα τελευταία αποτελέσματα δεν είναι καλά, ενώ και ο Παναιτωλικός, με πολλά δύσκολα παιχνίδια, είναι πίσω. Και οι δύο έχουν να κάνουν νίκη από τη δεύτερη αγωνιστική και υποχωρούν βαθμολογικά.

Μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η πρώτη ομάδα που γνώρισε την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την ΑΕΛ, ομάδα της Super League 2, ενώ δεν μπόρεσε να νικήσει και τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα που ξεκίνησε με δύο νίκες, επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, έχει από τότε τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, δηλαδή έξι αγώνες χωρίς νίκη κι επτά με το Κύπελλο.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός έχει δεχτεί 17 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Μετά το 0-0 της πρεμιέρας, σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου και δέχεται γκολ και σκοράρει.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με ένα αθηναϊκό γειτονικό ντέρμπι, που θα ξεκινήσει στις 19:30. Στη Ριζούπολη, λοιπόν, ο Απόλλωνας Σμύρνης περιμένει την ΑΕΚ σε αγώνα που μετέχουν δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Οι γηπεδούχοι δίνουν αγώνα για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις και επί ημερών του Τζανλούκα Φέστα έχουν «δέσει» την άμυνά τους, με εξαίρεση το 1-4 στην Τούμπα, ενώ πέτυχαν και την πρώτη νίκη τους.

Η Ένωση, από την πλευρά της κάνει πορεία πρωταθλητισμού, είναι δεύτερη αυτή τη στιγμή με διαφορά ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κι εφόσον επιθυμεί να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου έως το τέλος, δεν θα πρέπει να έχει απώλειες σε τέτοια παιχνίδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις