Ευθυμίου: «Κάθετι που δημιουργεί σύγχυση δεν προσφέρει τίποτα»

«Απαιτείται διαρκής εξωστρεφής δράση του Κινήματος»
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 17:14
A- A A+

«Καθετί που δημιουργεί σύγχυση δεν προσφέρει τίποτα αυτήν την στιγμή», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση αν «η Χαριλάου Τρικούπη θα παρακολουθεί αμέτοχη τον "εμφύλιο" στελεχών του ΠΑΣΟΚ», με αφορμή τις σκληρές δηλώσεις του Κίμωνα Κουλούρη κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου. Προηγουμένως, ο κ. Κουλούρης αντιδρώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για το πανεπιστημιακό άσυλο και την αναστάστωση που προκάλεσαν ιδιαίτερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Δεν φταίει ο κ. Πάγκαλος, φταίνε οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ που τον θεωρούν μεγάλο στέλεχος του κόμματος».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ευθυμίου τόνισε: «Δεν γνωρίζω το ακριβές περιεχόμενο και το σύνολο των δηλώσεων του κ. Κουλούρη, τονίζω όμως ότι καθετί που δημιουργεί σύγχυση δεν προσφέρει τίποτα αυτήν την στιγμή».

«Είμαστε σε μια νέα πολιτική περίοδο που την σφραγίζουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ. Απαιτείται επομένως μια διαρκής εξωστρεφής δράση του Κινήματος που επιβάλλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στάσεων και συμπεριφορών από όλους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλη ερώτηση για το «αν η δήλωση αυτή πρέπει να εκληφθεί ως τελεσίγραφο», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «είναι μια δήλωση σαφής και συγκεκριμένη και νομίζω ότι εκφράζει απολύτως και την συγκυρία και την διάθεση του συνόλου της παράταξης του ΠΑΣΟΚ για την πορεία μας σε αυτήν την νέα πολιτική περίοδο».

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Παπανδρέου με τον Θ. Πάγκαλο και τις συστάσεις που του απευθύνθηκαν, και το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μία γενική πρακτική του κόμματος κάθε φορά που υπάρχει ανάλογο πρόβλημα με ένα στέλεχος, ο κ. Ευθυμίου παρατήρησε πως «αυτές οι συναντήσεις του προέδρου δεν είναι θέμα ανακοινώσεων».

Σχετικά εξάλλου, με αναφορές του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη στην σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του ότι «ο πολιτικός λόγος του προοδευτικού χώρου πρέπει να είναι ειλικρινής, ρεαλιστικός και συγκεκριμένος», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Εγώ άκουσα σήμερα τον κ. Σημίτη σε μια ολοκληρωμένη πολιτική ομιλία στην οποία έθεσε τα μείζονα ζητήματα που προκαλεί η πολιτική της ΝΔ και αυτό είναι το δικό μου σχόλιο για την ομιλία του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή