Απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 18:02
UPD:18:05
A- A A+

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για μια ακόμη φορά, ατύχησε στην κριτική του απέναντι σ’ αυτή την κυβέρνηση. Πριν από λίγες ημέρες, εκτέθηκε με τα όσα τόνισε στη Βουλή, σχετικώς με τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Σήμερα, εκτίθεται ακόμη περισσότερο, με όσα δηλώνει για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης. Δείχνει ότι, είτε δεν παρακολουθεί τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και το νομοθετικό έργο της Βουλής, είτε ότι δεν τον πληροφορούν, σχετικώς με αυτά, οι συνεργάτες του».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματός του http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/13/1302043.htm .

Μεταξύ άλλων ο κ. Σιούφας επισημαίνει ότι με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις, το σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί πλέον να διαχειριστεί φορτία της τάξης των 11.000 ΜW, όταν το καλοκαίρι του 2004, το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας στην πρώτη ώρα που η αιχμή του φορτίου υπερέβη τα 9000 MW . Επίσης σημειώνει ότι το Μάρτιο του 2004, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των εν λειτουργία ΑΠΕ ανερχόταν μόλις σε 400 MW, ενώ σήμερα υπερβαίνει τα 755 MW και μέσα στο 2007 θα υπερβεί τα 1.100 MW.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ας μην προσποιείται ότι δεν γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν όλοι σ’ αυτή τη χώρα. Ότι το 2007 δεν είναι 1986. Δεν αρκούν απλώς οι ιδέες και οι προθέσεις. Χρειάζεται να υπάρχει στρατηγική, σχέδιο, συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις και σε τελική ανάλυση, έργα», καταλήγει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή