Η πτώση εσόδων οδηγεί την Μπουντεσλίγκα στα ιδιωτικά κεφάλαια

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 16:31
UPD:16:39
A- A A+

Το 2021-22, οι σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα κατέγραψαν μείωση στα έσοδα από χορηγίες κατά 9,4%, ενώ τα έσοδα από τα εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα κατέγραψαν μείωση 346 εκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερα χρόνια.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την GlobalData, μια κορυφαία εταιρεία στην ανάλυση δεδομένων, ανοίγουν το δρόμο για να εισέλθουν τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια στο κορυφαίο γερμανικό πρωτάθλημα.

Η τελευταία έκθεση της GlobalData, «Business of the Bundesliga 2021/22» αποκαλύπτει ότι τα συνολικά έσοδα των συλλόγων από χορηγίες μειώθηκαν στα 700 εκατομμύρια ευρώ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχαν πτώση κατά 7,5%, καθιστώντας τις συνθήκες πιο ευνοϊκές για συνομιλίες με επενδυτικά κεφάλαια.

Ο Πάτρικ Κινχ, αθλητικός αναλυτής της GlobalData, σχολιάζει: «Αυτή τη σεζόν, οι γερμανικοί σύλλογοι έχουν δει μείωση στα έσοδα από χορηγίες από 770 εκατομμύρια σε 700 εκατομμύρια ευρώ, παρά την ανάπτυξη των αγορών προμηθευτών κιτ, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά της Μπουντεσλίγκα εξακολουθεί να αναρρώνει από την πανδημία».

«Η Μπουντεσλίγκα αντιμετωπίζει επίσης μείωση των εσόδων από τα εισιτήρια, με απώλειες που προέρχονται από περιορισμούς και κοινωνική απόσταση να υπολογίζονται σε περισσότερα από 222 εκατομμύρια ευρώ αι έναν κύκλο εθνικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχει μειωθεί κατά 87 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2025, σε σύγκριση με τον προηγούμενο κύκλο».

Τους προηγούμενους μήνες, η Μπουντεσλίγκα βρισκόταν σε συνομιλίες για να επιτρέψει σε μια ιδιωτική κοινοπραξία να αναλάβει τη διαχείριση των διεθνών τηλεοπτικών δικαιωμάτων της, με αντάλλαγμα ένα μερίδιο 25% αυτής της ροής εσόδων.

Οι σύλλογοι αντέδρασαν και είχαν μπλοκάρει τις συνομιλίες, αλλά η κατάσταση κρίσης και παρακμής του εισοδήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σύντομα στην επανέναρξη των συνομιλιών.

«Εάν συνεχιστούν οι απώλειες, η Μπουντεσλίγκα θα μπορούσε να εξετάσει ξανά την επιλογή ιδιωτικών κεφαλαίων για τη μακροπρόθεσμη υγεία του πρωταθλήματος και την ανάπτυξή του στις αγορές επέκτασης», κατέληξε ο Κινχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις