Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων στη Γερμανία

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 11:59
UPD:12:01
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Η Γερμανία αναφέρει τον αριθμό κρουσμάτων σε μία ημέρα από την έναρξη της πανδημίας, με 33.949 νέες μολύνσεις Covid-19, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι, ενόψει της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών υγείας του κράτους που ξεκινά σήμερα.

Πιθανώς βέβαια οι αριθμοί να διογκώθηκαν από την επίσημη αργία σε διάφορα κρατίδια της Γερμανίας τη Δευτέρα που οδήγησε σε καθυστέρηση στη συλλογή δεδομένων. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στις 18 Δεκεμβρίου, με 33.777 κρούσματα.

Ο Χέλγκε Μπράουν, επικεφαλής του επιτελείου της υπηρεσιακής καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι τα γερμανικά κρατίδια πρέπει να σημειώσουν ταχύτερη πρόοδο όσον αφορά τις ενισχυτικές δόσεις εμβολιου στους ηλικιωμένους.

«Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και πολύ καιρό», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF σήμερα το πρωί.

Μόνο το 6,7% των ατόμων άνω των 60 ετών στη Γερμανία είχε λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch για μολυσματικές ασθένειες.

Οι ηλικιωμένοι ήταν επίσης πιο πιθανό να εισαχθούν στο νοσοκομείο με Covid-19. Ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων στα νοσοκομεία ήταν 3,62 ανά 100.000 την Τετάρτη –από 1,65 στις αρχές Οκτωβρίου– αλλά σε 8,27 ανά 100.000 για τα άτομα άνω των 60 ετών.

Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού της Γερμανίας υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, προειδοποίησε επίσης ότι όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν νέους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση εισόδου σε καταστήματα και εστιατόρια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή