Πρόσκληση της La Liga για τηλεοπτικά δικαιώματα πενταετίας

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:14
EPA/Jesus Diges
A- A A+

Η ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα (La Liga) αναζητά αγοραστές για τα εθνικά τηλεοπτικά δικαιώματα και προκήρυξε διαγωνισμό για την αποκλειστική διάθεσή τους σε έναν πενταετή κύκλο, από 2022 έως το 2027.

Όπως αναφέρθηκε σε ενημέρωση από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το οπτικοακουστικό περιεχόμενο της La Liga θα χωριστεί σε επτά επιλογές, που προορίζονται για το κοινό για μετάδοση pay-per-view. Η προθεσμία υποβολής προσφορών θα λήξει στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00.

Με αυτόν τον τρόπο, η La Liga επεκτείνει τον αριθμό των αγωνιστικών περιόδων που προσφέρονται για το νέο κύκλο, περνώντας από τα συνηθισμένα τρία χρόνια - όπως συμβαίνει και στην Ιταλία - σε έναν κύκλο πέντε ετών, αν και οι φορείς εκμετάλλευσης μπορεί να αποφασίσουν να υποβάλουν προσφορές για τουλάχιστον τρεις σεζόν (αλλά και τέσσερις ή πέντε).

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο ποδοσφαιρικός θεσμός επέλεξε επίσης να εισαγάγει την αρχή των δικαιωμάτων χρονομεριστικής μίσθωσης για τους αγώνες της διοργάνωσης.

Μέχρι τώρα μόνο οι συνδρομητές της Telefónica και της Orange μπορούσαν να παρακολουθήσουν ισπανικό ποδόσφαιρο. Πλέον, οι επτά διαφορετικές επιλογές θα είναι προσαρμοσμένες στις διαφορετικές ανάγκες κάθε χειριστή.

Το τρέχον συμβόλαιο, το οποίο καλύπτει την τρέχουσα περίοδο (2021-22), απέφερε έσοδα 1 δις 105 εκ. ευρώ τη σεζόν 2019-20, έναντι 1 δις143 εκ. ευρώ το 2018-19 λόγω της πανδημίας, συν 708,4 εκ. ευρώ. για διεθνή δικαιώματα, τα οποία όμως εκχωρούνται με άλλο ημερολόγιο.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα τηλεοπτικά δικαιώματα βρίσκεται στα χέρια της Telefónica, η οποία πλήρωσε περίπου 3 δις (2,940) ευρώ, αλλά προσπαθούσε να μειώσει το ποσό στον επόμενο κύκλο πωλήσεων, όπως ήδη έχει συμβεί σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις