Αντζελίνα Τζολί, Άνια Τέιλορ Τζόι, Γκαλ Γκαντότ σε κοντινό πλάνο

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:03
A- A A+

Υπερηρωική περιπέτεια της Marvel, φιλοσοφικό και πολιτικό μανιφέστο, αγωνιώδες οικογενειακό δράμα, ξενάγηση σε ένα από τα πιο σπουδαία Μουσεία στον κόσμο, μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Όχθη, θρίλερ φαντασίας δια χειρός Έντγκαρ Ράιτ, βιογραφικό δράμα, οι νέες αναζητήσεις του πιο άτακτου λαγού της λογοτεχνίας και ξέφρενη περιπέτεια είναι οι επιλογές των σινεφίλ για την τρέχουσα κινηματογραφική εβδομάδα.

«Eternals»

Η βραβευμένη με Όσκαρ Κλόι Ζάο δοκιμάζεται σκηνοθετικά σε μια υπερηρωική περιπέτεια. Η ταλαντούχα σκηνοθέτιδα παρουσιάζει την τρίτη ταινία της τέταρτης φάσης του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Ακολουθεί τις περιπέτειες των παντοδύναμων και, σχεδόν, αθάνατων όντων γνωστών ως Eternals, και των αιώνιων αντιπάλων τους, των Deviants, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από κοσμικές οντότητες με το όνομα Celestials.

Το πρωτοκλασάτο καστ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τους Αντζελίνα Τζολί, Ρίτσαρντ Μάντεν, Σάλμα Χάγιεκ και Κιτ Χάρινγκτον.

«Το Βιβλίο της Εικόνας»

O χαμένος παράδεισος της Μέσης Ανατολής και του σινεμά παρουσιάζεται σε ένα ακόμη φιλοσοφικό και πολιτικό μανιφέστο από τον 88χρονο, πλέον, Ζαν-Λικ Γκοντάρ -ίσως το πιο εύληπτο της φιλμογραφίας του, αλλά, ταυτόχρονα, και το πιο στρατευμένο απ’ όλα. Το πειραματικό ντοκιμαντέρ απέσπασε τον πρώτο και μοναδικό, μέχρι τώρα, «Ειδικό Χρυσό Φοίνικα» στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών.

«Το Ταξίδι»

Η σκηνοθέτιδα της «Καταγωγής των Σάμι», Αμάντα Κέρνελ, υπογράφει ένα αγωνιώδες οικογενειακό δράμα.  Μια διαζευγμένη μητέρα, της οποίας ο πρώην σύζυγος δεν  επιτρέπει να δει τα παιδιά τους έως ότου ληφθεί δικαστική απόφαση σχετικά με την κηδεμονία, αποφασίζει να πάρει την κόρη και τον γιο της και να απομονωθούν στις Κανάριες Νήσους, αδιαφορώντας για τις καταιγιστικές συνέπειες.

Πρόκειται για την επίσημη πρόταση της Σουηδίας για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

«Ερμιτάζ: Η Δύναμη της Τέχνης»

Εκατόν εξήντα οκτώ χρόνια λειτουργίας. Τρία εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα Μουσεία του κόσμου, το «Ερμιτάζ», και ένα απαράμιλλο κινηματογραφικό ταξίδι στην τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και την ποίηση, με ξεναγό τον ηθοποιό Τόνι Σερβίλο («Il Divo», «Η Τέλεια Ομορφιά»). Ένα ταξίδι στον κόσμο της τέχνης.

«200 Μέτρα»

Το ισραηλινό τείχος της Δυτικής Όχθης έχει χωρίσει τον Μουσταφά από την οικογένειά του. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος του έχει υποστεί ατύχημα, ο Μουσταφά σπεύδει να βρεθεί στο πλευρό του, όμως, στο σημείο ελέγχου, μια γραφειοκρατική λεπτομέρεια τού στερεί το δικαίωμα εισόδου. Σε έναν κόσμο βάρβαρου παραλογισμού, διακόσια μόλις μέτρα μετατρέπονται σε μια αγωνιώδη οδύσσεια διακοσίων χιλιομέτρων. Μια ιστορία πατρικής αγάπης, που βυθίζει τον θεατή σε μια σκοτεινή πραγματικότητα, ρίχνοντας φως στα αθέατα τείχη που υψώνει η διαχρονική καταπίεση.

«Συνέβη στο Σόχο»

Ένα νεαρό κορίτσι (Άνια Τέιλορ Τζόι), παθιασμένο με τη μόδα, με κάποιον μυστηριώδη τρόπο βρίσκεται στη δεκαετία του ’60, όπου συναντά το είδωλό της, έναν εκθαμβωτικό τραγουδιστή στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Αλλά η συγκεκριμένη εποχή στο Λονδίνο δεν είναι αυτό που φαίνεται,  και ο χρόνος μοιάζει να συμπεριφέρεται με μυστηριώδεις τρόπους και με απροσδόκητα αποτελέσματα.

Ο Έντγκαρ Ράιτ –των «Shaun of the Dead» και «Baby Driver», δοκιμάζει κάτι διαφορετικό, παρουσιάζοντας ένα ψυχολογικό θρίλερ, τοποθετημένο στο Λονδίνο του ’60.

«Τσαρλατάνος»

Το βιογραφικό δράμα της Ανιέσκα Χόλαντ («Ο Κύριος Τζόουνς») είναι μια κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του βοτανοθεραπευτή Γιαν Μικολάσεκ από την Τσεχία, ο οποίος έχτισε τη φήμη του κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, φροντίζοντας διασημότητες της εποχής και κάνοντας ακριβείς διαγνώσεις, χρησιμοποιώντας παράξενες μεθόδους. Οι τεχνικές του, ωστόσο, βασίζονταν σε κάποια μυστικά που γνώριζε μονάχα ο βοηθός του, τα οποία όταν κινδύνευαν να αποκαλυφθούν θα έφερναν τη ζωή του θεραπευτή σε κίνδυνο.

«Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ’σκασε»

Στη συνέχεια του «Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ’σκασε», ο πιο άτακτος λαγός της λογοτεχνίας, και πλέον και του σινεμά,  επιστρέφει. Οι νέες του περιπέτειες ξεκινούν όταν απομακρύνεται από τον κήπο όπου ζει με την οικογένειά του, η οποία πανικόβλητη θα κινήσει γη και ουρανό ώστε να τον εντοπίσει.

«Red Notice»

Στην περιπέτεια του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ -με τους Γκαλ Γκαντότ, Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς-, ένας πράκτορας της Ιντερπόλ, ο οποίος ειδικεύεται στον εντοπισμό ληστών τέχνης, συνεργάζεται με έναν επίδοξο απατεώνα, ώστε να πιάσουν την πιο περιζήτητη επαγγελματία του κλάδου, με το ψευδώνυμο «The Bishop».

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς