Στο φως κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στην Αττική - Έξι συλλήψεις

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 14:32
UPD:14:39
ΕΛΑΣ
A- A A+

Τέλος στη δράση κυκλώματος που εμπλέκεται στην προμήθεια και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής έβαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

Μεσημβρινές ώρες χθες, στη διάρκεια επιχείρησής της, στις περιοχές του Πειραιά και του Χαλανδρίου, συνελήφθησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης πέντε Έλληνες, ηλικίας 20, 38, 49, 63 και 65 ετών, όπως και 37χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην Αττική, ύστερα από εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, αποκαλύφθηκαν οι χώροι απόκρυψης των ναρκωτικών (κατάστημα), καθώς και ο ρόλος καθενός εκ των μελών του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα:

Ο 65χρονος κατηγορούμενος δρούσε ως αρχηγός - ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διαφόρους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και τον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 49χρονος κατηγορούμενος ήταν ο υπεύθυνος για τη αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών.

Ο 63χρονος κατηγορούμενος ήταν ο υπεύθυνος για τη συγκέντρωση και φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης των προς διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε οχήματα και σπίτια, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 11 κιλών και 715 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 11 γραμμαρίων, 280.530 ευρώ, πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλο, επτά συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστά, τρία πολεμικά φυσίγγια, καθώς και πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρων σημειώσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τη μεθοδολογία δράσης της οργάνωσης, την ιεραρχική δομή της, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια της προμήθειας, αποθήκευσης (κατάστημα) και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών (με ενοικιαζόμενα οχήματα), καθώς και από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και χρηματικού ποσού, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που εξασφάλιζε τη διαρκή δράση και την αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. Ο 37χρονος κι ο 38χρονος κατηγορούνται και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή