Βίντεο απαχθέντος αμερικανο-ιρακινού στρατιώτη μετέδωσε το CNN

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 14:11
A- A A+

Βίντεο του αμερικανο-ιρακινού στρατιώτη που απήχθη στη Βαγδάτη πριν από πέντε μήνες, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το βίντεο που δεν φέρει ημερομηνία, μεταδόθηκε από ισλαμική ιστοσελίδα και δείχνει τον Αχμεντ αλ-Τάιε, γλωσσολόγο 41 ετών, να διαβάζει μια ανακοίνωση.

Ο στρατιώτης απήχθη στις 23 Οκτωβρίου όταν βγήκε από την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης για να επισκεφθεί συγγενείς του. Η οικογένειά του είχε δηλώσει τότε ότι απήχθη από σιίτες ενόπλους. Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εγκατέστησαν τότε σημεία ελέγχου γύρω από το Σαντρ Σίτι, το προπύργιο του Στρατού του Μάχντι του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ, στο πλαίσιο της επιχείρησης ανεύρεσής του. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι είχε διατάξει τη διάλυση των σημείων ελέγχου έπειτα από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Σαντρ Σίτι ότι το μέτρο ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία.

Ο Τάιε είναι έφεδρος και εστάλη στο Ιράκ τον Νοέμβριο 2005. Νυμφεύθηκε τον Φεβρουάριο 2005 και όταν απήχθη η σύζυγός του βρισκόταν στο Ιράκ.

«Η απόδειξη ότι είναι εν ζωή αποτελούσε όρο για τη συνέχιση του διαλόγου» με τους απαγωγείς, δήλωσε ο θείος του απαχθέντος Εντιφαντ αλ-Τάιε στο CNN από την Ουάσινγκτον και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ημερομηνία (στο βίντεο). Δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή