Localwatch: Πλατφόρμα ελέγχου των Δήμων από τους πολίτες, σε 4 περιοχές

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 20:24
UPD:22:09
A- A A+

Στη δημιουργία μιας διαδικτυακής, καινοτόμας πλατφόρμας, της Localwatch, που θα λειτουργήσει σαν γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τέσσερις δήμους της Ελλάδας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα- προχωρά το Vouliwatch σε συνεργασία με την commonspac.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα θα παρέχει ψηφιακά εργαλεία που θα συνσχεδιαστούν από τους/τις δημότες μέσα από μια σειρά εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού, για να ελέγχουν τους/τις εκλεγμένους/ες αντιπροσώπους τους και το έργο τους, να συνδιαμορφώνουν με τα μέλη της κοινότητας της πλατφόρμας τις πολιτικές των τοπικών αρχών, να αξιολογούν τον δήμο τους, να διοργανώνουν δράσεις εθελοντισμού στις πόλεις τους και να έχουν λόγο στον προϋπολογισμό του Δήμου (συμμετοχικός προϋπολογισμός).

   Το Vouliwatch θα σχεδιάσει, αναπτύξει και επικοινωνήσει την πλατφόρμα στο κοινό και τους δήμους. Η ommonspace θα αναλάβει την ενεργοποίηση των ομάδων-στόχων των πολιτών και θα διοργανώσει εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, για τα εργαλεία της πλατφόρμας και την κατάθεση προτάσεων πολιτικών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Active Citizens Fund στην Ελλάδα".

Η παρουσίαση του έργου και της πλατφόρμας θα γίνει την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου του 2021 και ώρα 12.00 μμ. σε Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου (https://zoom.us/j/7365828749?pwd=aUREWFlNVlNDaXJjWm1NTGIxb2hmdz09#success).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή