Πρωθυπουργός της Φινλανδίας: Όχι σε νέα κοινοτικοποίηση των χρεών στην ΕΕ

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 18:04
UPD:18:09
REUTERS/POOL
A- A A+

Η Φινλανδία απορρίπτει  οποιαδήποτε περαιτέρω κοινοτικοποίηση των χρεών στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τονίζει η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν, σε συνέντευξή της στη γερμανική Handelsblatt.

«Θέλουμε όλα τα κράτη μέλη να πατούν σε σταθερό οικονομικό έδαφος και να επιστρέψουν σε γερές οικονομικές βάσεις», τόνισε η σοσιαλδημοκράτις πρωθυπουργός της Φινλανδίας, προειδοποιώντας ότι «θα παραμείνουμε σκληροί στο ζήτημα του χρέους».

Αναφερόμενη στις συζητήσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Σάνα Μάριν υποστήριξε ότι «οι συνθήκες του Μάαστριχτ που στοχεύουν στη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης δεν πρέπει να θιγούν». Όπως είπε χαρακτηριστικά , κάτι τέτοιο  θα άνοιγε μια πύλη για πολλές και πολύ δύσκολες συζητήσεις». «Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να επιστρέψουν σε γερές οικονομικές βάσεις»

Η Σάνα Μάριν είναι 35 ετών και είναι η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. Ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Δεκέμβριο του 2019, ως επικεφαλής ενός πεντακομματικού συνασπισμού.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός απηύθυνε επίσης αυστηρή προειδοποίηση προς την Πολωνία για την ανάγκη σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων. «Πρέπει να τηρούμε αυστηρή στάση όταν αμφισβητούνται οι κοινές αξίες της ΕΕ», τόνισε η Σάνα Μάριν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή