Εποχή Κόντε στην Τότεναμ

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 14:13
UPD:14:30
www.tottenhamhotspur.com
A- A A+

Πλέον, είναι και επίσημο: ο Αντόνιο Κόντε είναι ο νέος προπονητής της Τότεναμ. Ο Ιταλός τεχνικός αντικαθιστά τον απολυμένο Πορτογάλο Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο των «πετεινών», όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος στην ιστοσελίδα του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον ορισμό του Αντόνιο Κόντε ως προπονητή μας με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023, με δυνατότητα επέκτασης», αναφέρει η Τότεναμ.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός από την Απουλία δήλωσε: 

«Η ένωσή μας δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι επειδή το τέλος της σχέσης μου με την Ίντερ ήταν ακόμα πολύ πρόσφατο και συναισθηματικά πολύ συνδεδεμένο με το τέλος της σεζόν, οπότε ένιωσα ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω στην προπονητική. Τώρα που επέστρεψε η ευκαιρία, επέλεξα να την εκμεταλλευτώ με μεγάλη πεποίθηση».

Και πρόσθεσε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που επέστρεψα στην προπονητική και που θα το κάνω σε έναν σύλλογο της Premier League ο οποίος έχει τη φιλοδοξία να είναι ξανά ο πρωταγωνιστής».

Ήδη το περασμένο καλοκαίρι, ο αθλητικός διευθυντής των Λονδρέζων, Φάμπιο Παράτιτσι, είχε προσπαθήσει μάταια να φέρει τον Κόντε πίσω στο Λονδίνο, όπου ο Ιταλός προπονητής της Απουλίας ήταν προπονητής της Τσέλσι κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο Αγγλίας τις δύο σεζόν που έμεινε στο τιμόνι των «μπλε» (2016-2018).

Αλλά μετά από δύο χρόνια με την Ίντερ, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ιταλίας είχε αρνηθεί την πρόταση, προτιμώντας να σταματήσει για ένα χρόνο για να αφοσιωθεί στον σχολιασμό στην τηλεόραση.

Τις τελευταίες εβδομάδες το όνομά του είχε συνδεθεί και με τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι επαφές με τους «σπερς» ήταν πιο συγκεκριμένες και είχαν ήδη ξεκινήσει νωρίτερα.

Πέρα ​​από το... πολυτελές συμβόλαιο που του προτάθηκε -γίνεται λόγος για συνολικά 15 εκατ. λίρες μεικτά, περίπου 18 εκατ. ευρώ, για συμφωνία διάρκειας 18 μηνών- ο Κόντε απαίτησε πάνω απ΄ όλα επιβεβαίωση για την ενίσχυση της ομάδας.

Αυτός ήταν άλλωστε ο βασικός λόγος που αποχώρησε από την Ίντερ, βλέποντας τους «νερατζούρι» να αποδυναμώνονται πουλώντας τα «κοσμήματά» τους (Λουκάκου, Χακίμι).

Αυτή τη φορά, όμως, η Τότεναμ δείχνει πρόθυμη να τον ικανοποιήσει, με 3 ή 4 μεταγραφές ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας κατά την περίοδο του Ιανουαρίου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις