Κατάρ: Εγκαινιάζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα One Goal Arabia

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 10:04
UPD:10:04
ICON
A- A A+

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κατάρ και η Generation Amazing συνδέθηκαν με το Aurora Training and Development για να δημιουργήσουν το One Goal Arabia, ένα ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης νέων που στοχεύει να καλύψει τον αραβικό κόσμο.

Το Τζιμπουτί, η Σομαλία, το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν φαίνεται ότι θα είναι οι πρώιμοι επωφελούμενοι του αναπτυξιακού αυτού προγράμματος, που στοχεύει σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16-17 ετών για να τα ενδυναμώσει με τις απαραίτητες δεξιότητες, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις θέσεις τους ως πρότυπα για να εμπνεύσουν άλλους νέους στις αντίστοιχες χώρες τους.

Το πρόγραμμα One Goal Arabia θα χρησιμοποιήσει το επερχόμενο FIFA Αραβικό Κύπελλο Κατάρ 2021 (30 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου) για να ξεκινήσει πλήρως τις δραστηριότητές του και θα συνεργαστεί με την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) και τη Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου Αράβων νέων ποδοσφαιριστών, που έχουν δεσμευτεί να οδηγήσουν την κοινωνική αλλαγή μέσω του ποδοσφαίρου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτής της σημαντικής και ουσιαστικής πρωτοβουλίας, η οποία είναι ένα κρίσιμο ορόσημο για την ενδυνάμωση των νέων μας και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κατάρ (QFA), Μανσούρ Αλ Ανσάρι.

«Είμαι βέβαιος ότι η γνώση και η τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες από αυτή την εμπειρία θα μοιραστούν με τα σχολεία και τις κοινότητές τους μόλις επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε αυτούς τους νέους επαγγελματίες και είμαστε υπερήφανοι που τους δίνουμε τη δυνατότητα να γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές και ηγέτες».

Το One Goal Arabia περιλαμβάνει πέντε τομείς προγράμματος, καθένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για να δεσμεύει τους ενδιαφερόμενους φορείς σε ένα θετικό πρόγραμμα ανάπτυξης της νεολαίας, με σκοπό την ενθάρρυνση της μη ανταγωνιστικής συνεργασίας, για κοινωνικό αντίκτυπο και ευημερία.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι παίκτες αναμένεται να έχουν το θάρρος και την ικανότητα να συνεργαστούν με τις Εθνικές ομοσπονδίες τους και τις τοπικές οργανώσεις για να μοιραστούν την αξία του ποδοσφαίρου, για ανάπτυξη με τους συνομηλίκους τους.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την QFA και το Aurora for Training and Development για την έναρξη του One Goal Arabia, το οποίο θα γιορτάσει την αραβική ενότητα και τον πολιτισμό μέσω του προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων για ανταλλαγή νέων», δήλωσε ο Νάσερ Αλ Κόρι, διευθυντής προγράμματος του Generation Amazing.

«Δημιουργώντας ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με την AFC και την CAF, δημιουργούμε ένα δίκτυο που βοηθά στην ενδυνάμωση και τη συμμετοχή της νεολαίας μέσω της εμπνευσμένης δύναμης του ποδοσφαίρου, ενόψει του επερχόμενου Αραβικού Κυπέλλου στο Κατάρ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις