ΗΠΑ: Οι σινεφίλ επιστρέφουν στις σκοτεινές αίθουσες

Πάνω από 600 εκατ. το Box office του Οκτωβρίου
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 10:03
A- A A+

Έπειτα από έναν αρκετά υποτονικό κινηματογραφικό Σεπτέμβριο, ο Οκτώβριος ήταν δυνατός για τις σκοτεινές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, τα έσοδα από το Box Office ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων έχει και το γεγονός ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια πρεμιέρα πολυαναμενόμενης ταινίας. Ενδεικτικά, μέσα στον μήνα έπαιξαν στις αίθουσες το νέο «Venom», το «James Bond: No Time To Die», το «Dune» και το «Halloween Kills».

«Ενώ υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές μέτωπο, ο Οκτώβριος έδειξε την αναζωπύρωση της ζήτησης για επιστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες, χάρη σε μια σειρά επιτυχιών», δήλωσε ο Shawn Robbins, επικεφαλής αναλυτής του BoxOffice.com. «Δεν είμαι σίγουρος ότι η βιομηχανία θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα υπό τις συνθήκες της παρατεταμένης πανδημίας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, το Χόλυγουντ μπορεί να περιμένει ακόμα καλύτερες ημέρες καθώς τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αναμένονται κάποια βαριά χαρτιά της βιομηχανίας του θεάματος. Η αρχή θα γίνει με το «Eternals» της Marvel που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Νοεμβρίου.

«Eternals»  είναι μια φυλή αθάνατων εξωγήινων που ζουν μυστικά στη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας διαθέτει διαφορετικές δυνάμεις και ικανότητες και για πρώτη φορά τώρα θα χρειαστεί να διακινδυνεύσουν τη μυστική τους ύπαρξ,η προκειμένου να σώσουν τον κόσμο.

Οι δέκα υπερήρωες της ταινίας είναι οι: Τζέμα Τσαν (Σέρσι), Ρίτσαρντ Μάντεν (Ίκαρις), Κουμάιλ Ναντζιάνι (Κίνγκο), Λία ΜακΧιου (Σπράιτ), Μπράιαν Τάιρι Χένρι (Φάστος), Λόρεν Ρίντλοφ (Μάκαρι), Μπάρι Κέογκαν (Ντρούιγκ), Ντον Λι (Γκίλγκαμες), Σάλμα Χάγιεκ (Άζακ), Αντζελίνα Τζολί (Θένα) και ο θνητός Κιτ Χάρινγκτον (Ντέιν Γουίτμαν).

Προτεινόμενα για εσάς