Βουλγαρία: Υποψήφιος για την προεδρία κατηγορείται για επίθεση σε κέντρο της LGBT κοινότητας

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 13:56
UPD:14:01
Twitter
A- A A+

Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας μετά τις κατηγορίες σε βάρος του Μπόγιαν Ρασάτε, για επίθεση σε κέντρο της LGBT κοινότητας.

Ο Ρασάτε είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιούνται στις 14 Νοεμβρίου.

Η επίθεση της οποίας κατηγορείται ότι ηγήθηκε ο ανεξάρτητος δεξιός εθνικιστής υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στο κοινοτικό κέντρο της Σόφιας, Rainbow Hub, το οποίο είναι ένας χώρος για εκδηλώσεις που σχετίζονται με με την LGBT κοινότητα

Το κέντρο βανδαλίστηκε από μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων το Σάββατο.

Η ακτιβίστρια Gloriya Filipova, η οποία βρισκόταν εκεί εκείνη τη στιγμή στο χώρο, κατήγγειλε ότι  ο Ρασάτε την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Κατήγγειλε επίσης ότι κρατούσε ένα μαχαίρι.

Την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν σε εξέλιξη μια συζήτησης με τη συμμετοχή πολλών τρανς ατόμων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ο Ρασάτε, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής στον λογαριασμό του στο Facebook, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να σχολιάσει την επίθεση, αν και σχολίασε μιλώντας στο Nova TV ότι το κέντρο θα έπρεπε να περίμενε μια τέτοια επίθεση.

Να σημειωθεί ότι ως υποψήφιος πρόεδρος έχει πολιτική ασυλία μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, αλλά οι διαδηλωτές τη Δευτέρα απαιτούν από την εισαγγελία να λάβει μέτρα για την άρση της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Βalkaninsight

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή