Π. Ευθυμίου: Μισή διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους ελέγχους στο ΙΚΑ

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 17:35
UPD:18:10
A- A A+

Το άνοιγμα των φακέλων προμηθειών του ΙΚΑ ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ζητώντας από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Σάββα Τσιτουρίδη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

«Υπάρχει σήμερα μια μισή διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το αν έχουν ανατεθεί από τον κ. υπουργό έρευνες για τις προμήθειες στους υποδιοικητές του ΙΚΑ», δήλωσε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τυπική ή άτυπη ανάθεση για ελέγχους από τον υπουργό σε υποδιοικητές. Αυτό δεν είναι νόμιμη και θεσμική διαδικασία. Αντίθετα θα μπορούσε να γεννήσει υποψίες για τον χαρακτήρα του ελέγχου. Πρέπει να γίνει επίσημα έλεγχος δια των συγκεκριμένων Νόμων που η ελληνική πολιτεία χρησιμοποιεί σε παρόμοιες περιπτώσεις».

«Επισημάναμε ήδη στην συζήτηση του λεγομένου μίνι ασφαλιστικού στις 21 Νοεμβρίου 2006, ότι στο νομοσχέδιο αυτό στο άρθρο 35 στην παράγραφο 4 υπήρχε μια παράξενη διατύπωση σύμφωνα με την οποία προσδιορίζονταν πάρα πολύ ειδικά χαρακτηριστικά για το ποιοι υπάλληλοι μπορούσαν να στελεχώνουν τα τμήματα κατάρτισης, τροποποίησης συμβάσεως και διαχείρισης διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού» είπε ο κ. Ευθυμίου προσθέτοντας ότι «τότε δεν εδόθησαν απαντήσεις».

«Χρειάζεται μια καθαρή απάντηση και οπωσδήποτε η απάντηση βρίσκεται στον ενδελεχή έλεγχο που πρέπει να κάνει το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Όλες αυτές οι υποθέσεις πρέπει να γίνουν διαυγείς από ένα διαυγή έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.

O υπουργός Απασχόλησης για τον έλεγχο

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον έλεγχο στις διαδικασίες προμηθειών του ΙΚΑ, ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε ότι μπορεί να διασφαλίσει πως «ακόμα και το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων ασφαλισμένων ήταν και είναι αντικείμενο χρηστής και διαφανούς διαχείρισης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή