Η Premier League στήνει «μπλόκο» στις υπέρογκες χογηγίες

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 16:15
UPD:16:40
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Το μέτωπο της Premier League ενοποιείται ενάντια στις τεράστιες και διογκωμένες χορηγίες. Όπως αναφέρουν οι Times, οι σύλλογοι στην κορυφαία αγγλική λίγκα θα πρέπει να επιβάλουν νέους κανόνες βάσει των οποίων οποιεσδήποτε συμφωνίες χορηγίας που συνδέονται με ιδιοκτήτες εταιρειών πρέπει να αντικατοπτρίζουν την πραγματική αγοραστική αξία τους.

Οι σύλλογοι είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν προσωρινά τις νέες χορηγίες που σχετίζονται με τις ιδιοκτησίες, μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ από την PIF της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, μια ομάδα εργασίας που περιλαμβάνει ορισμένους εκπροσώπους συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Νιούκαστλ, έχει συσταθεί για να εξετάσει πιθανές αλλαγές στους κανόνες που διέπουν τέτοιες συμφωνίες.

Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι «κρατικοί» σύλλογοι μπορεί να απολαμβάνουν τεχνητά διογκωμένες συμφωνίες χορηγίας, όπως για παράδειγμα η συμφωνία των 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως της Αρχής Τουρισμού του Κατάρ με την Παρί Σεν Ζερμέν, που ανήκει στην Qatar Investment.

Για τις 11 Νοεμβρίου έχει συγκληθεί συνεδρίαση μετόχων της Premier League έχει συγκληθεί, όπου η ομάδα εργασίας αναμένεται να περιγράψει τους προτεινόμενους νέους κανόνες σχετικά με την πραγματική αγοραστική αξία όλων των χορηγιών ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών για τις φανέλες και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, της ονομασίας των σταδίων.

Η προσωρινή απαγόρευση των συμφωνιών με συνδεδεμένα μέρη θα πρέπει να παραταθεί έως ότου τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, οι οποίοι θα απαιτήσουν κάποιο χρόνο για να οριστικοποιηθούν.

Ένας κανόνας πραγματικής αγοραστικής αξίας θα εμπόδιζε, για παράδειγμα, την κρατική εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco, υπό την προεδρία του νέου μη εκτελεστικού προέδρου της Νιούκαστλ Γιαρί Αλ-Ρουμαγιάν, να εξασφαλίσει μια νέα συμφωνία χορηγίας με τη Νιούκαστλ, αξίας 100 εκατομμυρίων ετησίως, για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα συμφωνία με το Fun88, που άξιζε 6,5 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της Premier League, οι συμφωνίες χορηγίας ελέγχονται μόνο εάν δηλωθούν σε λογαριασμούς συλλόγων ως συναλλαγές συνδεδεμένων μερών, όπως π.χ. η Λέστερ Σίτι με την King Power.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις