Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Θα υποδυθεί τον δολοφονημένο πρώην πράκτορα της KGB, Αλεξάντερ Λιτβινένκο

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 01:11
UPD:01:11
A- A A+

Ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα ενσαρκώσει στη μικρή οθόνη τον Αλεξάντερ Λιτβινένκο, τον πράκτορα της KGB που δηλητηριάστηκε με πολώνιο το 2006 στο Λονδίνο.

Ο 45χρονος ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Londongrad», του HBO, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Variety.

Βασισμένη στο βιβλίο «The Terminal Spy» του δημοσιογράφου Άλαν Κάουελ, η σειρά αφηγείται την αληθινή ιστορία του Λιτβινένκο, του πράκτορα της KGB και αργότερα αποστάτη. Ο Λιτβινένκο, εξόριστος στη Βρετανία και πολέμιος του Κρεμλίνου, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου του 2006, έπειτα από τρεις εβδομάδες επιθανάτιας αγωνίας μετά τη δηλητηρίασή του με πολώνιο-210, μια εξαιρετικά τοξική ραδιενεργή ουσία. Έρευνα που διενεργήθηκε στη Βρετανία κατέληξε στο συμπέρασμα, σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, ότι την ευθύνη για τον θάνατο αυτόν έχει το ρωσικό κράτος, το οποίο διαψεύδει, και θεμελίωσε την ενοχή των δύο εκτελεστών, των Αντρέι Λουγκοβόι και Ντμίτρι Κοβτούν. Οι δύο Ρώσοι είχαν πάρει τσάι μαζί με το θύμα στο ξενοδοχείο Millenium, στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο Αμερικανός Ντέιβιντ Σκάρπα έχει αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά του σεναρίου και θα είναι, επίσης, εκτελεστικός παραγωγός ενώ ο Μπράιαν Φόγκελ θα σκηνοθετήσει και θα συμμετέχει και αυτός στην παραγωγή μέσω της Orwell Productions.

 Ο Κάμπερμπατς, ο οποίος εκτός από πρωταγωνιστής έχει αναλάβει και την εκτέλεση της παραγωγής, έχει δύο υποψηφιότητες στα Βραβεία Ολίβιε κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού σε Θεατρικό για το «Frankenstein». Έχει, επίσης, λάβει πέντε υποψηφιότητες για BAFTA, τρεις υποψηφιότητες για Emmy κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για το «Sherlock», πέντε υποψηφιότητες για Screen Actors Guild Award και δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Το 2013 τιμήθηκε από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης για τις «αριστοτεχνικές ερμηνείες του στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο θέατρο».

Προτεινόμενα για εσάς