Marca: Στον Λεβαντόφσκι η «Χρυσή Μπάλα»

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 15:18
UPD:15:42
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκλεισε οριστικά η ψηφοφορία δημοσιογράφων, αρχηγών συλλόγων και προπονητών για την ανάδειξη του κορυφαίου στον κόσμο που θα λάβει τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2021.

Το βραβείο πέρυσι δεν απονεμήθηκε λόγω Covid, ενώ το 2019 το κέρδισε, για έκτη φορά, ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός άσος, που μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν, είναι ένα από τα φαβορί μαζί με τους Λεβαντόφσκι, Μπενζεμά, Ζορζίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά δεν θα είναι αυτός ο νικητής...

Η ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «Marca» γνωστοποίησε μια κατάταξη που έχει ήδη καταρτιστεί, ενώ το έπαθλο θα απονεμηθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αυτή ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ψήφους, άρα και ο νικητής, είναι ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ήταν το μεγάλο φαβορί της περσινής χρονιάς, πριν το «France Football» αποφασίσει να μην απονείμει το έπαθλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Marca προβαίνει σε τέτοια αδιακρισία, δεδομένου ότι το 2018 δημοσίευσε μια λίστα σύμφωνα με την οποία νικητής ήταν ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς, στον οποίο όντως απονεμήθηκε το βραβείο.

Τώρα λοιπόν η «Marca» εμφανίζει τη φωτογραφία μιας λίστας στην οποία κάθε ένας από τους υποψήφιους ταξινομείται ανά θέση, αποκαλύπτοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Λεβαντόφσκι, σύμφωνα με τη λίστα της «Marca», έχει κερδίσει τη «Χρυσή Μπάλα» με 627 ψήφους, στη δεύτερη θέση είναι ο Μέσι και ο Καρίμ Μπενζεμά στην τρίτη.

Τέταρτος βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ, πέμπτος ο Ζορζίνιο και μόλις ένατος ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις