Εντολή Πούτιν: Αυξήστε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 23:42
UPD:28/10/2021 00:41
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Περισσότερο φυσικό αέριο πρόκειται προμηθευτεί η  Γερμανία και η Αυστρία τον Νοέμβριο, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέταξε να αυξηθεί ο εφοδιασμός για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη.

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κρατική εταιρεία Gazprom να αυξήσει τις παραδόσεις στη Γερμανία και την Αυστρία μόλις αναπληρωθούν οι υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Tass.
 Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ , δήλωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να ξεκινήσει μετά τις 8 Νοεμβρίου την παράδοση αυξημένων ποσοτήτων φυσικού αερίου . Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό θα  διευκολύνει την κατάσταση στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας.
Ο Πούτιν είχε επανειλημμένα πει ότι η Ρωσία είχε ήδη παραδώσει περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Ωστόσο, χαρακτήρισε δύσκολα τα περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Με τις τιμές του φυσικού αερίου να εχουν καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, ο Πούτιν προσπαθεί ταυτόχρονα την άμεση λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

Ο αγωγός Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε επίσημα στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία. Μόλις πριν από μια εβδομάδα, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να αυξήσει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά την πιστοποίηση του αγωγού από τη Γερμανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή