Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο και πέρασε στους «16» του Κυπέλλου

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 21:10
UPD:21:46
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Με γκολ του Καρλίτος στο 38᾽, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και πήρε το εισιτήριο για τους ᾽᾽16᾽᾽ του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν ρίσκα και να προσέχουν κυρίως να κρατήσουν το μηδέν. Ο Ατρόμητος, πάντως, θα μπορούσε να κάνει ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση αλλά στο 6᾽ο Κουλούρης από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Παναθηναϊκός από το εικοσάλεπτο και μετά είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να την μετουσιώσει σε ευκαιρίες. Μια καλή επίθεση, όμως, έφτανε και περίσσευε για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ώστε να πάρει το προβάδισμα Στο 38᾽ο Χουάνκαρ έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Χατζηγιοβάνης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα προς τα μέσα και σε κενή εστία ο Καρλίτος άνοιξε το σκορ για το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να παίξει πιο ψηλά, να προσπαθήσει περισσότερο για το γκολ, με τον Παναθηναϊκό να περιμένει και να θέλει να ψάξει το δεύτερο τέρμα στην κόντρα επίθεση. Οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ενέργεια αλλά όχι καθαρό μυαλό και η μοναδική καλή τους στιγμή για ισοφάριση ήταν στο 58᾽με την κεφαλιά του Παπαδόπουλου να περνάει άουτ.

Οι "πράσινοι ήταν εκείνοι που βάσει ευκαιριών θα μπορούσαν να σκοράρουν ακόμη ένα γκολ, καθώς είχαν τέσσερις καλές ευκαιρίες. Ο Παλάσιος, ο Χατζηγιοβάνης δύο φορές και ο Βιτάλ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γιαννιώτη, ο οποίος κράτησε μέχρι τέλους στο παιχνίδι της πρόκρισης τον Ατρόμητο που το πάλεψε αλλά δεν είχε λύσεις δημιουργικά.

Τελικά και χωρίς να κινδυνεύσει ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή το 1-0 και προκρίθηκε στους ᾽᾽16᾽᾽του Κυπέλλου Ελλάδος, με την πρώτη του φετινή νίκη μακριά από την Λεωφόρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις