Καστοριά: Εξιχνιάστηκε μεγάλη κλοπή από επιχείρηση γουναρικών

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 12:42
UPD:12:43
ΕΛ.ΑΣ.
A- A A+

Γούνινα παλτά αξίας άνω των 500.000 ευρώ αφαίρεσε στις 20 Οκτωβρίου από επιχείρηση στην Καστοριά εγκληματική οργάνωση, ωστόσο εξαρθρώθηκε άμεσα, έπειτα από έρευνα αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

Ως μέλη της συνελήφθησαν προχθές σε περιοχή της Θεσσαλονίκης δύο αλλοδαποί, ενώ τουλάχιστον άλλο ένα άτομο αναζητείται. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη ενός 45χρονου Έλληνα, στο σπίτι του οποίου, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έκρυβαν τα κλοπιμαία.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης αφού αρχικά παραβίασαν την περίφραξη της επιχείρησης, διέρρηξαν στη συνέχεια παράθυρο του κτηρίου, εισήλθαν στο εσωτερικό της κι αφαίρεσαν τα γούνινα παλτά.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εκλάπη στις 18/19 Οκτωβρίου από περιοχή της Θεσσαλονίκης, φέροντας κλεμμένες πινακίδες άλλου οχήματος.

Ως κρησφύγετο - ορμητήριό τους οι κατηγορούμενοι διατηρούσαν την κατοικία του 45χρονου Έλληνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και συντόνιζαν τη μετέπειτα μεταφορά-«φυγάδευση» των παλτών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.), στο σπίτι του 45χρονου Έλληνα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 85 γούνινα παλτά προερχόμενα από τη συγκεκριμένη επιχείρηση γουναρικών, τα οποία και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, τρία χειριστήρια (Smart Keys) αυτοκινήτου, δύο συσκευές ανίχνευσης συχνοτήτων, συσκευή σύνδεσης σε εγκέφαλο οχήματος με θύρα «OBD», δύο ασύρματοι πομποδέκτες, απομίμηση όπλου και διάφορα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την κλοπή οχημάτων.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν Διεθνές Ένταλμα Ερυθράς Αγγελίας Αναζητήσεων των Κυπριακών Αρχών, για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για παρόμοια αδικήματα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία πιστοποιητικού και άλλα αδικήματα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή