Ε.Ε.: Δεκτή πρόταση της υπ. Παιδείας και του πολωνού ομολόγου της για τη σχολική βία

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 16:26
A- A A+

Αποδεκτή έγινε σήμερα από το Συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση την οποία υπέβαλαν με κοινή επιστολή τους η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου και ο ομόλογός της της Πολωνίας, Ρομάν Γκιέρτιχ, για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου της σχολικής βίας.

Σε ότι αφορά τις μελλοντικές προοπτικές του προγράμματος «Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010», ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος που συμμετείχε στο σημερινό Συμβούλιο Παιδείας της ΕΕ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι:

«Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να επανεξεταστεί ολοκληρωμένα και όχι αποσπασματικά, ξεκινώντας από την προσχολική αγωγή και εξαντλώντας όλη την αλυσίδα των μορφών της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται θα απαιτήσουν πολίτες με διευρυμένες δεξιότητες, ικανότητα για προσαρμογή και επίλυση προβλημάτων καθώς και για ανάληψη πρωτοβουλιών σε μεγάλο εύρος θεμάτων. Οι απαιτήσεις αυτές υπαγορεύουν απομάκρυνση από τα πρότυπα της στενής εξειδίκευσης και μορφές εκπαίδευσης που να παράγουν ολοκληρωμένους πολίτες με υψηλά πνευματικά εφόδια.

Κατά συνέπεια επιβάλλεται προσεκτική μελέτη και αναθεώρηση της δομής της διοίκησης και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή