Οι παράνομες εκπομπές στοίχισαν στη LaLiga 231 εκατομμύρια ευρώ το 2020

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 16:12
UPD:16:15
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Μια μελέτη από τους ειδικούς της έρευνας ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της GfK υπολόγισε ότι η παράνομη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο κόστισε στην ισπανική οικονομία 682 εκατομμύρια ευρώ το 2020 και συνολικά 5,34 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2012, ποσό ισοδύναμο με 130.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Τα στοιχεία για το 2020 δείχνουν πτώση 7% στην πρόσβαση σε παράνομο περιεχόμενο, αλλά ένα απίστευτο σύνολο 5,239 δισεκατομμυρίων τεμαχίων παράνομου περιεχομένου εξακολούθησε να έχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια του έτους.

Η μελέτη ψηφιακής πειρατείας διαπίστωσε ότι πάνω από το 90% των πυλών παράνομου περιεχομένου έχουν διαφημίσεις και περισσότερα από τα δύο τρίτα των καταναλωτών έπρεπε να εγγραφούν με προσωπικά δεδομένα.

Οι πειρατές του ποδοσφαίρου

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η βιομηχανία του βιβλίου επηρεάζεται περισσότερο, με το 33% των ερωτηθέντων να έχει πρόσβαση σε πειρατικά μυθιστορήματα, ακολουθούμενη από ταινίες (26%), μουσική (25%), εφημερίδες (25%), ποδόσφαιρο (23%), τηλεοπτικές σειρές (21%), βιντεοπαιχνίδια (20%), περιοδικά (18%) και παρτιτούρες (5%). Η συνολική αξία αυτού του περιεχομένου ανέρχεται σε 30,892 δις ευρώ!

Η ισπανική LaLiga έχει καταστήσει την πειρατεία περιεχομένου βασικό στοιχείο της δραστηριότητας προστασίας των δικαιωμάτων της και λειτουργεί το δικό της ιδιόκτητο λογισμικό για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Το Content Protection είναι ένας συνδυασμός λογισμικού παρακολούθησης με τεχνητή νοημοσύνη και πάνω από 20 ειδικούς αναλυτές που συντονίζονται με διαδικτυακούς παρόχους και νομικές αρχές για να εξασφαλίσουν την αφαίρεση του περιεχομένου.

Κατά τη διάρκεια του 2020, 71 εκατομμύρια παρακολούθησαν παράνομα ποδοσφαιρικούς αγώνες αξίας 282 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλώντας ζημία 231 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η LaLiga αναφέρει ότι ο αριθμός των αγώνων που παρακολουθήθηκαν παράνομα μειώθηκε σε σύγκριση με το 2019, όπου προβλήθηκαν 87 εκατομμύρια. Ωστόσο, ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν πρόσβαση για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο μέσω παράνομων πυλών παρέμεινε ο ίδιος.

Η LaLiga είπε ότι η προστασία περιεχομένου αφαίρεσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο παράνομες πηγές περιεχομένου της LaLiga την περασμένη σεζόν, ενώ η ομάδα της εξασφάλισε εντολές αποκλεισμού σε 23 διαφορετικούς τομείς ιστού και καταγγελίες κατά των χειριστών 32 ιστοτόπων IPTV.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις