Υπόθεση βιτριόλι: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 11:00
UPD:11:09
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν  οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στην δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορουμένης, η οποία ήταν απούσα από το δικαστήριο. Πρώτος θα αγορεύσει ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση ή τη συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την κρίσιμη για τη δράστη και το θύμα απόφασή του επί της ενοχής και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην κατηγορούμενη.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η κατηγορούμενη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, πάντως, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Έφη «οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή