Σκληρή επίθεση Κ. Μητσοτάκη στον Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007 13:28
A- A A+

Σκληρή επίθεση του επιτίμου πρόέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει βαρύ πολιτικό λάθος την απόφαση να απόσχει το ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αναθεωρήσεως του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι ώριμος για την αρχηγία μεγάλου κόμματος εξουσίας.

Όπως ομως επισημαίνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, η αποχή του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος αλλάζει τα δεδομένα και επιβάλλει αλλαγή γραμμής στο κυβερνών κόμμα.

Με δεδομένο ότι για οποιαδήποτε αλλαγή του Συντάγματος θα απαιτείται στην επόμενη Βουλή αυξημένη πλειοψηφία και ότι το περιεχόμενο της αναθεωρήσεως θα το καθορίσει η επόμενη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διευρύνει σημαντικά τις προτάσεις της για τα αναθεωρημένα άρθρα, περιλαμβάνοντας και αυτά που το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά προτείνουν. «Πρέπει απαραιτήτως -σχετικές είναι και οι προτάσεις του Γιώργου Αλογοσκούφη- να περιλάβει τα άρθρα για τη διαχείριση των Δημοσίων Οικονομικών ώστε να αντιμετωπιστεί, το καυτό πρόβλημα των ελλειμμάτων και του Δημοσίου χρέους. Σχετική είναι και η πρότασή μου, εγγύηση εκ μέρους του κράτους να εγκρίνει μόνο η Βουλή. Προπαντός όμως, μαζί με το θέμα της βουλευτικής ασυλίας, να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ντροπή του δημόσιου βίου που είναι το ισχύον καθεστώς περί ποινικής ευθύνης των υπουργών», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Αναμένω από τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και αρχηγό του κόμματός μας του οποίου την αδιαπραγμάτευτη στάση έναντι της διαφθοράς και της διαπλοκής τιμώ, να δώσει τέλος σ’αυτήν τη θλιβερή εκκρεμότητα. Το οφείλει στην παράταξη της οποίας ηγείται, το οφείλει στην συντριπτική πλειοψηφία των τιμίων ελλήνων πολιτικών», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Κων/νος Μητσοτάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή