«Λαχτάρισε» ο Ολυμπιακός, άνετα το Λαύριο

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 19:56
UPD:20:20
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Ολυμπιακός και Λαύριο συνέχισαν με νίκες την 4η αγωνιστική της Basket League, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν στην παράταση του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και το σύλλογο της Λαυρεωτικής να κάμπτει την αντίσταση του Απόλλωνα Πατρών.

Η πειραϊκή ομάδα σημείωσε την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις και συνεχίζει ως η μοναδική αήττητη στην κατηγορία, σε αντίθεση με τον «Γηραιό» που παραμένει χωρίς επιτυχία. Το Λαύριο από την πλευρά του έφτασε στο 3-1 και η αχαϊκή ομάδα βρίσκεται στο 2-2.

Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός

Η κανονική διάρκεια στο Ιβανώφειο ολοκληρώθηκε 78-78 και τέλος της παράτασης βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 96-90.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν αρχικά να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης από το -16 (52-36 με τρίποντο του Σλούκα) στο 25ο λεπτό και με δύο τρίποντα στα τελευταία 4’’, του Λιντς αρχικά (76-75) και του Παπαδάκη με την εκπνοή (78-78), ενώ είχαν μεσολαβήσει δύο βολές του Ντόρσεϊ, να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο κρίθηκε από το μεγαλύτερο βάθος και την εμπειρία του Ολυμπιακού. Καθοριστικά για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» ήταν το καλάθι του Λαρεντζάκη (85-83) με 2΄39΄΄  να απομένουν για την λήξη της παράτασης και το τρίποντο του Βεζένκοφ που ακολούθησε και με το οποίο διαμορφώθηκε το 88-83, 2΄14΄΄ πριν το τέλος.

Μετά από δύο χαμένες επιθέσεις του Ηρακλή, ο Τόμας Ουόκαπ με 2/2 βολές «σφράγισε» τη νίκη του Ολυμπιακού (90-83) με 1΄32'' για την λήξη του έξτρα πενταλέπτου.

Πάλεψε ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας κατάφερε να επιστρέψει από το -18, όμως το Λαύριο είχε περισσότερες λύσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα και έφτασε την επικράτηση με 82-66.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 56-38 στα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως οι Πελοποννήσιοι απάντησαν με σερί 14-0 και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, όμως, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις, έτρεξαν ένα δικό τους 12-2 και ξέφυγαν με +16 τρία λεπτά πριν από το φινάλε, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους.

Ο Κακλαμανάκης με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Μουράτος με 14 πόντους και 8 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, που πήραν σκορ από τους 8 εκ των 9 παικτών που αγωνίστηκαν.

Για τους Πατρινούς, ο Κόουλμαν τελείωσε με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τσαλμπούρης που ήταν καθορτιστικός στην ανατροπή της ομάδας του, είχε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις