Η Νιούκαστλ έτοιμη να δώσει 80 εκ. ευρώ για τον Λουίς Ντίας

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 12:46
UPD:12:58
FC Porto
A- A A+

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ανοίγει σε περίπου ένα μήνα, αλλά η πιο «πλούσια» ομάδα στον κόσμο σκέφτεται ήδη τις πρώτες κινήσεις της.

Η νέα, σαουδαραβική ιδιοκτησία της Νιούκαστλ εντόπισε μάλιστα τον πρώτο στόχο: είναι ο Λουίς Ντίας, αριστερός εξτρέμ της Πόρτο, για τον οποίο οι «καρακάξες» θα πλήρωναν τη ρήτρα αποδέσμευσης των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κολομβιανός φορ, γεννημένος το 1997, αγοράστηκε από την Πόρτο το 2019 από την Ατλέτικο Τζούνιορ της Μπαρανκίγια κι έκτοτε «έγραψε» 32 γκολ σε 108 εμφανίσεις με τους «Δράκους», οι οποίοι το 2020 αποφάσισαν να συμπεριλάβει ρήτρα 80 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιά του.

Μια ρήτρα που η Νιούκαστλ, σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, θα ήταν κάτι παραπάνω από διατεθειμένη να πληρώσει.

Χάρη στη χρηστή οικονομική διαχείριση του προηγούμενου ιδιοκτήτη (Μάικ Άσλεϊ), ο σύλλογος μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δυνατότητα διάθεσης άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ στη μεταγραφική αγορά.

Ο Λουίς Ντίας θα έμπαινε λοιπόν στην ιστορία, ως το πρώτο «χτύπημα» μιας ομάδας που στοχεύει να  υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο εγγύς μέλλον.

Πριν από τον Ντίας, πάντως, το επόμενο βήμα για τη νέα ηγεσία του συλλόγου είναι η εξεύρεση του τεχνικού που θα αντικαταστήσει τον απολυθέντα Στιβ Μπρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις