Στη Μόσχα για το «διπλό» που έχασε στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 11:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Η πάντοτε δυνατή  ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι απόψε (22/10, 20:00) η αντίπαλος του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στη ρωσική πρωτεύουσα και φέρει αντιμέτωπες δύο ομάδες με το ίδιο ρεκόρ (3-1) και παραπλήσιες φιλοδοξίες τη φετινή περίοδο.

 Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν τη μοναδική ήττα τους στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», στην παράταση και με έναν πόντο από την Μπαρτσελόνα, ενώ παίζουν το καλύτερο μπάσκετ τους τα τελευταία χρόνια. 

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από δύσκολη εντός έδρας νίκη με 78-76 επί του Ερυθρού Αστέρα.

Οι Κλάιμπερν, Σβεντ και Βόιτμαν είναι πάντα επικίνδυνοι, ενώ υψηλές πιθανότητες να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα συγκεντρώνει ο Κένεθ Φαρίντ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει να διαχειριστεί δύο σημαντικές απουσίες στους ψηλούς, εκείνες των Σενγκέλια και Μιλουτίνοφ.

Παρόλα ταύτα, ο Γιώργος Μπατζώκας εκτιμά πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. «Η απουσία ενός ή δύο παικτών σε τόσο βαθιά και ποιοτικά ρόστερ που έχουν όλες οι ομάδες, δύσκολα φαίνονται και θα υπάρξει κενό», δήλωσε.

Όπως εξήγησε, «η ΤΣΣΚΑ γίνεται πιο δύσκολος αντίπαλος με τον Βόιτμαν στο "5" που μπορεί να σουτάρει από έξω. Δημιουργούνται έτσι διαφορετικές απαιτήσεις στο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορούμε να πούμε πως θα εφησυχάσουμε».

Όσο για το πως «βλέπει» να πηγαίνει το παιχνίδι; «Θα πρέπει να εκτελέσουμε καλά το πλάνο μας και να παίξουμε σκληρά, γιατί έτσι παίζει και η ΤΣΣΚΑ. Είναι μια ομάδα που έχει δύο τρεις ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση, οπότε θέλει πολύ καλή ομαδική δουλειά για να μπορέσουμε αν διεκδικήσουμε τη νίκη».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις