Ικανοποίηση στην πλευρά Βαλμπουενά για τις ποινές που προτείνει ο εισαγγελέας

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 09:14
EPA/JORGE ZAPATA
A- A A+

Ικανοποίηση επικρατεί στην πλευρά του Ματιέ Βαλμπουενά, εν αναμονή της ετυμηγορίας για την υπόθεση του «ροζ βίντεο».

Η εισαγγελία απαιτεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ για τον Καρίμ Μπενζεμά. Ζήτησε επίσης τέσσερα χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ εναντίον του Μουσταφά Ζουάουι, που θεωρείται ως ο «ομφάλιος λώρος» αυτής της υπόθεσης.

Ακόμη, δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ κατά του Καρίμ Ζενάτι, του παιδικού φίλου του Μπενζεμά και 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ κατά του Αξέλ Αγκνό, ο οποίος βρήκε το βίντεο και το κράτησε για μετέπειτα χρήση. Τέλος, απαιτήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε βάρος του ενδιάμεσου Γιουνές Χούας.

«Οι κυρώσεις που απαιτούνται μου φαίνονται λογικές και οι αρμόζουσες», κατά τον δικηγόρο του άσου του Ολυμπιακού, Πολ-Αμπέρτ Ιβάνς. «Από την αρχή, ο Ματιέ Βαλμπουενά ήθελε να αναγνωριστούν δημόσια τα γεγονότα των οποίων ήταν θύμα», συνέχισε.

«Η ανάλυση από τον εισαγγελέα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι είναι το θύμα σε αυτή την περίπτωση του εκβιασμού. Δεν θα μιλήσω για τις κυρώσεις που απαιτούνται. Δεν είναι ο ρόλος μου, αλλά αν θέλετε το βάθος των σκέψεών μου, μου φαίνονται οι πρέπουσες».

Και ο Πολ-Αμπέρτ Ιβάνς πρόσθεσε: «Χαίρομαι που η εισαγγελία επιβεβαιώνει με πρόσθετες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις την ανάλυση που γινόταν πάντα στα γεγονότα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις