Πιθανός συμβιβασμός FIFA - UEFA με αντάλλαγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 16:39
UPD:16:44
A- A A+

Πιθανός συμβιβασμός στον ορίζοντα στη σύγκρουση μεταξύ UEFA και FIFA, σχετικά με την προτεινόμενη μεταρρύθμιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διοργάνωσή του ανά διετία.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η FIFA θα μπορούσε να εγκαταλείψει το αμφιλεγόμενο σχέδιό της με αντάλλαγμα την υποστήριξη του Τσέφεριν για τη νέα μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που επιθυμεί η παγκόσμια ομοσπονδία.

Το έργο της FIFA προβλέπει ένα ετήσιο τουρνουά με 24 ομάδες από όλο τον κόσμο, 12 από τις οποίες από την Ευρώπη και τις υπόλοιπες από άλλες ομοσπονδίες, με τη Νότια Αμερική να είναι η δεύτερη πιο εκπροσωπούμενη ήπειρος.

Η πρώτη «έκδοση» της νέας διοργάνωσης επρόκειτο να φιλοξενηθεί στην Κίνα το 2020, αλλά λόγω της πανδημίας η έναρξή της αναβλήθηκε για δύο συνεχή έτη: η διοργάνωση του 2020 μεταφέρθηκε στο Κατάρ, μετά την αποχώρηση του Πεκίνου, ενώ το 2021 θα παιχτεί στα Εμιράτα, μετά την απώλεια της Ιαπωνίας.

Για την παγκόσμια ομοσπονδία, η νέα μορφή θα εγγυάται σημαντικά επιπλέον έσοδα, τα οποία δεν μπορεί να αποκτήσει από το τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Σε αυτή την περίπτωση η UEFA θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική θέση της, αλλά αυτή θα μπορούσε να είναι η σωστή κίνηση για να τερματιστεί οριστικά η θύελλα που έχει ενσκήψει γύρω από το πρότζεκτ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία, του οποίου η σκιά απειλεί ταυτόχρονα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Champions League,δηλαδή τις δύο διοργανώσεις που παράγουν τα μεγαλύτερα έσοδα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις