Βρετανία και Δανία αποχωρούν από το Ιράκ

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 13:01
A- A A+

Μετά τη Βρετανία και η Δανία αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρση μέρους των στρατευμάτων της από το Ιράκ. Όπως μετέδωσε το δανικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, ο δανός πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ράσμουσεν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι η Δανία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και θα αποσύρει μέρος των δυνάμεών της από το Ιράκ. Το πρακτορείο δεν προσδιόρισε τον αριθμό των δανών στρατιωτών που θα αποσυρθούν από το Ιράκ ούτε το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Ράσμουσεν και ο υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μόλερ θα δώσουν για το θέμα αυτό συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Η Δανία έχει αναπτύξει περίπου 470 στρατιώτες στο Ιράκ, οι οποίοι υπηρετούν υπό τη βρετανική διοίκηση. Πέντε δανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής των δανέζικων στρατευμάτων στο Ιράκ.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ αναμένεται να ανακοινώσει τη σταδιακή αποχώρηση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόθεση της Ντάουνινγκ Στριτ είναι η πλήρης αποχώρηση από το Ιράκ μέχρι το τέλος του 2008. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τους συνολικά 7.100 βρετανούς στρατιώτες που βρίσκονται σήμερα στο νότιο Ιράκ, στην περιοχή της Βασόρας, περίπου 1.500 αναμένεται να αποσυρθούν μέχρι τον Απρίλιο, ενώ 3.000 θα εγκαταλείψουν το Ιράκ έως το τέλος του έτους. Από το Μάρτιο του 2003 στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί 132 βρετανοί στρατιώτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή