«Το 4ο κύμα της πανδημίας έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο»

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 13:24
UPD:25/10/2021 10:52
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού  έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φρανκ Φάντενμπρουκ το βράδυ της Τετάρτης σε συνέντευξή του στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

«Οι αριθμοί δεν είναι καλοί. Βρισκόμαστε σαφώς σε ένα τέταρτο κύμα. Αυτό από μόνο του ήταν αναμενόμενο, αλλά πρόκειται να δούμε μια πολύ απότομη αύξηση των αριθμών τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε.

«Δυστυχώς, θα καταγραφεί επίσης μια απότομη αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε το τέταρτο κύμα», συνέχισε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία στο Βέλγιο είναι στα ύψη. Τις τελευταίες επτά ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 53%, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν επίσης κατά 53%.

Σε ορισμένες περιοχές, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι σημαντικά χαμηλότερα από την υπόλοιπη χώρα. Ενώ το 86% των ενηλίκων έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως, το ποσοστό ανέρχεται σε μόλις 67% στις Βρυξέλλες.

Καθώς πλησιάζει η εποχή της γρίπης, ο βέλγος υπουργός Υγείας ζήτησε να διευρυνθεί η χρήση του βελγικού πάσου «Covid Safe Ticket» και να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους δημόσιους χώρους. Επιθυμεί επίσης να καταστήσει υποχρεωτική την τηλεργασία σε όλες τις περιοχές.

Ο Βαντενμπρούκε σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται ακόμα στην ατζέντα της κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη, με ένα νομοσχέδιο που θα πρέπει να ψηφιστεί «πριν από τα Χριστούγεννα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή