Μην το κάνεις όπως η Βρετανία, λέει ο Ντράγκι

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 11:02
UPD:11:24
REUTERS/Remo Casilli
A- A A+

Τη διαχείριση της πανδημίας από το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποίησε ο  Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Ο Ντράγκι υποστήριξε ότι η βρετανική προσέγγιση, η οποία περιελάμβανε ξαφνική άρση των περιορισμών την «Ημέρα της Ελευθερίας», στις 19 Ιουλίου, δείχνει την ανάγκη να ανοίγουν σταδιακά οι χώρες.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες που πραγματοποίησε την εκστρατεία εμβολιασμού του με μεγάλη ταχύτητα, αφού εγκατέλειψε κάθε προσοχή, σήμερα έχει περίπου 50.000 νέα κρούσματα καθημερινά και 200 ​​νεκρούς χθες», είπε ο Ντράγκι την Τετάρτη, απευθυνόμενος στην Κάτω Βουλή της Ιταλίας.

«Η έξοδος (από το lockdown) θα πρέπει να είναι σταδιακή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος έχει υιοθετήσει την προσέγγιση της σταδιακής επαναλειτουργίας.

Στο μεταξύ η επιδημιολογική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβαρυνθεί, με τα νέα κρούσματα του Covid-19 να βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τις 30.000 από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη κατέγραψε 179 θανάτους εντός 28 ημερών από το θετικό τεστ.

Αντίθετα, η Ιταλία κατέγραψε 33 θανάτους και 3.702 νέα κρούσματα την Τετάρτη.

Ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι περίπου 60 εκατομμύρια και είναι συγκρίσιμος με τα περίπου 67 εκατομμύρια άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή