COP26: Δεν θα πάει στη Γλασκώβη ο Πούτιν, αλλά θα συμμετέχει στη Σύνοδο

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 14:42
UPD:14:49
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα πετάξει στη Γλασκώβη για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής COP26 για το κλίμα, δήλωσε το Κρεμλίνο την Τετάρτη, μια οπισθοδρόμηση για τις ελπίδες της Βρετανίας που θα φιλοξενήσει τους παγκόσμιους ηγέτες να συμφωνήσουν σε μια σημαντική κλιματική συμφωνία.

Η Βρετανία, η οποία φιλοξενεί την 26η Διάσκεψη των Μερών των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή ή COP26, στη Γλασκώβη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου, επιδιώκει να λάβει υποστήριξη από τις μεγάλες δυνάμεις για ένα πιο ριζοσπαστικό σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι ο Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη αυτόν τον μήνα λόγω ανησυχιών για την πανδημία του COVID-19, αλλά θα συμμετάσχει μέσω σύνδεσης με βίντεο, ένας από τους τουλάχιστον τέσσερις ηγέτες που δεν θα ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

«Δυστυχώς, δεν θα πετάξει στη Γλασκώβη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη, αλλά θα παρευρεθούν και άλλοι εκπρόσωποι της Ρωσίας.

«Πρέπει να επεξεργαστούμε σε ποια μορφή θα είναι δυνατή η ομιλία μέσω βιντεοδιάσκεψης, καθώς και το πότε», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Τα θέματα που θα συζητηθούν στη Γλασκώβη αυτή τη στιγμή αποτελούν μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής».

Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές λόγω εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή