Ινδονησία: Πυρκαγιά σε ferry boat, τουλάχιστον έξι νεκροί

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 06:32
A- A A+

Τουλάχιστον έξι νεκροί είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ferry boat στην Ινδονησία, το οποίο μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες από τον Κόλπο της Τζακάρτα σήμερα, σύμφωνα με το Ναυτικό. Το «Levina I» έπλεε προς τη νήσο Μπάνγκα, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο μετά τα ξημερώματα, 80 χλμ. από το λιμάνι της Τζακάρτα, Tάντζανγκ Πρίοκ.

Πληροφορίες από τον κυβερνήτη του πλοίου ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής 211 από τους επιβάτες σώθηκαν, ενώ στους έξι ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο είναι παιδιά.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση των διασωθέντων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς που καίει ακόμη στο πλοίο.

Τα ferry είναι τα κύρια μέσα μεταφοράς μεταξύ των 17.000 νησιών της Ινδονησίας, όπου οι θαλάσσιες συνδέσεις είναι πιο φθηνές και περισσότερες από τις αεροπορικές. Ωστόσο το επίπεδο ασφαλείας τους δεν είναι υψηλού επιπέδου και πολλές φορές τα πλοία ταξιδεύουν με υπεράριθμους επιβάτες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ferry που μετέφερε 600 ανθρώπους αναποδογύρισε ανοιχτά της νήσου Ιάβας, με αποτέλεσμα τον θάνατο πλέον του ημίσεως των επιβατών του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή