Η ισπανική κυβέρνηση απέναντι στη European Super League

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 14:37
UPD:14:48
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+

Η Ισπανία παρατάσσεται επίσημα εναντίον της Ευρωπαϊκής Super League...

Σύμφωνα με την πύλη Iusport, η Ισπανική Εισαγγελία έστειλε σήμερα (19/10) δήλωση κατηγορίας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία υποστηρίζει την UEFA στην ανοιχτή διαμάχη με τους συλλόγους που θέλουν να ξεκινήσουν το πρότζεκτ της Super League.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες έχουν ήδη δηλώσει την αντίθεσή τους στη δημιουργία της Super League, από τη βρετανική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μέχρι τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ένα πρότζεκτ στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους συνεχίζουν να συμμετέχουν και φιλοδοξούν να το φέρουν εις πέρας.

Μέσω του Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεθ Ουρίμπεθ, πρώην υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ισπανική κυβέρνηση είχε ήδη τοποθετηθεί με σαφήνεια.

Ο Ουρίμπες δήλωσε πως η Super League «υπέθετε ότι το ισπανικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, ότι θα μπορούσε να υποτιμηθεί σημαντικά».

«Ανησυχούσα πολύ για τις κυρώσεις της UEFA, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους παίκτες, που δεν μπορούσαν να παίξουν για την Εθνική ομάδα της Ισπανίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις