Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 07:00
A- A A+

ΝΕΦΩΣΕΙΣ με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, και ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο, το βράδυ, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις που βαθμιαία στη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί μέτριοι και τη νύχτα στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις. Βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανόν να σημειωθούν κυρίως στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρτή. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που το βράδυ στις βορειότερες περιοχές θα γίνουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Στις βορειότερες περιοχές βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς και τη νύχτα πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και το βράδυ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωΐ. Ανεμοι: Ασθενείς και το βράδυ βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα νότια, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς, μέχρι πολύ ισχυρούς. Στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός, στη Θράκη, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωΐ στη Βόρεια Κρήτη και αργά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή