Προκαταρκτική έρευνα για το «βυθισμένο» λεωφορείο στην Ποσειδώνος

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 17:14
UPD:17:28
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει το ακινητοποιημένο λεωφορείο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, χθες στην Ποσειδώνος.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, μετά τις εικόνες που καταγράφηκαν από τα μέσα ενημέρωσης με τους επιβάτες να περπατούν μέσα σε ένα μέτρο νερό, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα για να σωθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο πλαίσιό της θα ληφθούν καταθέσεις, για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της σήμερα, η ΟΣΥ αναφέρει πως «το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης», ωστόσο «μέσα σε λίγα λεπτά, μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του. Άμεσα και με ψυχραιμία ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της εταιρείας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή