Συνάντηση Μπάιντεν - Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 12:08
UPD:12:12
EPA/OSSERVATORE ROMANO / HANDOUT

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  θα βρεθείς στην Ευρώπη στα τέλη Οκτωβρίου και θα συναντηθεί στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Ρώμη σε συνδυασμό με τη σύνοδο κορυφής της G-20 στις 30-31 Οκτωβρίου. Ενώ βρίσκεται εκεί, ο κ. Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με άλλους ηγέτες του κόσμου, λεπτομέρειες των οποίων θα γίνουν γνωστές σύντομα.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής της G-20, ο κ. Μπάιντεν, ο δεύτερος καθολικός πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, θα επισκεφθεί το Βατικανό για ακρόαση από τον Πάπα Φραγκίσκο. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το πρωτόκολλο θα καλύψει «την από κοινού προσπάθεια για τη θεμελιώδη ανθρώπινη αξιοπρέπεια, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της πανδημίας του COVID-19, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη φροντίδα των φτωχών».

Ο Φραγκίσκος έχει αγκαλιάσει δημόσια τα εμβόλια Covid-19 σε μια εποχή που ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες  έχουν εγείρει αμφιβολίες ηθικής για τα εμβόλια. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αρχιεπίσκοπος του αμερικανικού στρατού είπε ότι οι καθολικοί υπάλληλοι θα μπορούσαν να αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για θρησκευτικούς λόγους, τονίζοντας τη συνεχιζόμενη διάσπαση μέσα στην εκκλησία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή