Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενος για ληστεία χρηματαποστολής - εμπρηστικούς μηχανισμούς

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 11:58
UPD:14:20
ΕΛΑΣ
A- A A+

Για απείθεια συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 34χρονος Έλληνας, ωστόσο από την έρευνα της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι έχει διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου 2018 στου Ζωγράφου, μαζί με άγνωστο συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, κατά τη διάρκεια παραλαβής χρημάτων από κατάστημα σούπερ μάρκετ και του αφαίρεσαν το ειδικό κουτί μεταφοράς χρημάτων.

Επίσης, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μαΐου 2009, με συνεργούς του, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σταθμευμένα εξωτερικά και εσωτερικά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Λ. Μεσογείων. Από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στους χώρους της αντιπροσωπείας.

Για τις δύο αυτές πράξεις υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών δικογραφία και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, τόσο με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για απείθεια, όσο και για το ένταλμα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα για συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή