Δήμας: Nα διαχωριστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος από το Δημοσίων Εργων

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 17:02
UPD:17:03
A- A A+

Το καμπανάκι κινδύνου για τα όρια εκπομπής ατμοσφαιρικών ρύπων στη χώρα μας, χτύπησε ο Eλληνας Επίτροπός, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος στην Ε.Ε., Σταύρος Δήμας, ενημερώνοντας τα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος της Βουλής.

«Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, βάσει της συμφωνίας του Κιότο και του κοινοτικού ορίου, θα πρέπει στην Ελλάδα να είναι στο 25%. Είμαστε στο 26% και αν δεν ακολουθήσουμε άμεσα και αυστηρά μέτρα θα φθάσουμε στο 40%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Δήμας.

Επίσης, ο κ. Δήμας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το υπουργείο Περιβάλλοντος από το υπουργείο Δημοσίων Εργων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ ότι οι υπουργοί Περιβάλλοντος δεν είναι τόσο δυνατοί στις κυβερνήσεις τους. Χρειάζεται ένα δυνατό υπουργείο Περιβάλλοντος. Ενα υπουργείο αειφόρου ανάπτυξης. Αυτή είναι η δική μου πρόταση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και γενικά για όλα τα κράτη. Πρέπει να γίνει πιο ισχυρό. Το βλέπω και σε άλλες χώρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αναφορά του Θόδωρου Πάγκαλου που σημείωσε πρέπει να διαχωριστεί ο παραγωγικός ρόλος του υπουργείου Δημοσίων Έργων με το Περιβάλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή